Üreg Galéria

  • 0

Üreg Galéria

Kategória : Kezdőlap

GyorgyAttilaOttoErdődy-György Attila Ottó vagyok és ezt a galériát családom és egybe a történelmünk bemutatására hoztam létre 2015-ben.

Már gyerekkorom óta foglalkoztat a történelem, az őseink iránti tisztelet.

Nagyszüleim meséltek róla, hogy családfánkat felkutatták és erdélyi -örmény-székely nemesi gyökerekkel rendelkezünk. Haláluk után csupán egyetlen foszlánya maradt meg a dokumentumnak, amit én több évtizede kutattam sikerrel.   Az Országos Levéltárban megtaláltam bizonyítékát a származásunknak. Szívügyem lenne hogy a gyermekeimnek is tovább adhassam nagy őseink lelki értékét „ nevükben”.

Kutatásaim során Számos nemzetiség keveredése folyt vérembe kiderült hogy a Czimburgi család cseh morva-sziléziai ,a Száva család erdélyi (örmény), György–Péter család gyergyóremetei (székely), Balogh család sajószentpéteri (magyar) és gyermekeimbe feleségem által pedig a sváb vérvonal is bekerült a családunkba.

Ezen különböző kultúrák értékeit szeretném megismertetni. Emellett pedig a Yart fajáték kiállításom számos érdekes találmányommal együtt látható volt Szerencsen a Rákóczi várban 1999-2000-ben majd később 2008-2020-ig Várpalotán a Thúry várban. Utoljára a nagyközönség 2020-ban az Ópusztaszeri Nemzeti parkban találkozhatott. A házamnál a Üreg galériámban Szigetújfaluban részben látható a teljes kiállitás.

A jövőbeni terv a teljes nagy kollekció bemutatása a galériban és a tetőn – ami azután Magyarország legnagyobb magán fajáték kiállitása lesz……..

Látogatható előre egyeztetett időpontban, családok és csoportok számára.

Belépőjegy 250 Ft


Szólj hozzá