Bemutatkozás

  • 0

Bemutatkozás

Kategória : Kezdőlap

Köszöntelek!

Erdődy-György Attila Ottó feltaláló, asztalos, fajáték készítő mester vagyok.

A Yart fantázia név eredete a Erdődy-György család utolsó betűje ( Y ) és a művészet angol megfelelője ( Art ) képezi. A saját cégemet Yart Plusz néven  hoztam létre. 1998 –óta vagyok jelen a saját tervezésű és kivitelezésű fajátékaimmal a piacon.

Erdődy-György Attila Ottó fajáték készítő mesterErdődy-György Attila Ottó fajáték készítő mester

Gyerekkorom óta rengeteget rajzoltam- alkottam , köszönhető kreatív György József kovács mester nagypapámnak aki bíztatott, hogy csináljam már 5 éves koromtól. Innen eredhet az a szándék, hogy rég elmúlt iparos szakmákat újra élesszem, ezáltal felhívjam a figyelmet ezen mesterségek fontosságára, a szakma kétkezi megtapasztalására. 2016-ban ezért indítottam el a YART GYALULÓ-T. Célom, hogy asztalos szakma előgyakorlati helyeként, a 13-14 éves korosztály megszeresse és felfedezze a szakmámban rejlő szépségeket.

2020-tól elsőként folyamatos „utca galériákat” csinálok saját rajzaimból. Falukban -városokban és élményparkban.

Az első nagy sikeremet a „Tervezzünk tárgyakat ,használd az agyadat” gyermek pályázaton arattam.

Minden évben 1984-től 1991.-ig újabbnál újabb tervrajzokkal pályáztam és a 3szög szekrényeimmel 1990-ben oklevéllel debütáltam.

1991-ben végeztem bútorasztalosként. Úgy döntöttem, faipari vállalkozó leszek. 1998 –ban létrehoztam a saját játékgyártó cégemet, és egyben létrejött egy olyan magyar alkotó aki hazánkba próbálja megőrizni a játékkészítés tradícióját.

1999-ben nyugat – kelet- dél meghódítására törekedtem, de a magyar piac sokkal befogadóbb volt. A játékaim a vevők által mégis sok földrészére eljutottak egészen USA-tól Szingapúrig, még Dél-Afrikába is.

Az igazi sikereimet a fajátékokkal értem el, 3 szoros (1999,2000,2008)Magyar Termék Nagydíjas ,ugyanitt (2001) Magas Elismerés és számos oklevél tulajdonosa vagyok.

Jelen pillanatban Magyarországon én rendelkezem a saját készítésű játékok terén, a legnagyobb számú termékkörrel. Közel 600db különféle alkotás – és fejlesztő játék található meg a kínálatomban. A játékokat szálkamentesen, éleket elvéve, natúr változatban, vagy étel festékkel színezve készítem, majd természetes olajjal, méhviasszal kezelem.

A legbüszkébb a Vitéz várjátékra, Yartika-Yart babajátékokra, GYO gurulósokra és a Kacsalábon Forgó Palotára, Várhokedlire, Rönkbabaházra vagyok. Nagyon sok játékterv a fiókban van, vár a megfelelő időre. Legújabb játéktervem, a FAROBOT . Folyamatosan készülnek a nagy szerepjátékok, középkori gépek, védfalak, gyakorlati erőjátékok.

2017-óta elsőként megalkottam Magyarországon az olyan várgépeket ami biztonságos 4 éves kortól! Elsőként nem csoda mível vannak várgépek várakban , de nem igazán gyerekbarátok- mível nagyobb gyerekek tudják használni. ! 4 olyan gépem van Magyarországon ami biztonságos és mobil. A kitelepülésekre két olyan géppel megyek ha hívnak ahol az élményt nővelni tudom. Sajnos a  rendezvények többségében nem a kreatív élményre szoritkoznak és túl zártak.

2009-ben létrehoztam a faluban a YART NAPOT – ez egy kulturális-művészi játék nap, szakítva a konvenciókkal. Családias légkörben, az egyes kézműves metodikák, népművészeti ágak képviselőivel. Ezen tevékenységek kipróbálásával és a kötetlen játék lehetőségével igyekszünk egyedülálló programot biztosítani a látogatók számára.

A szigeten elsőként, egy híres erdélyi arisztokrata családból származva, én hoztam létre nevünkhőz méltó várjátékot. Az első ERDŐDY várjáték 2019-ben nyitotta meg kapuit.

2015-ben jött létre ALKOTÓ házunk. Az ide látogató gyerekek irányításommal olyan játékokat készítenek, melyeket az első lépéstől az utolsó lépésig ők készíthetnek el.

A Yart világa, a Yart fajátékok a tradíciók megőrzése mentén működik azzal a céllal, hogy a felnövekvő társadalom is megismerhesse és részese lehessen a kétkezi alkotás adta örömökben. Valamint fontosnak tartom ráirányítani a figyelmet, a kétkezi szakmunka felbecsülhetetlen értékére. Volt és lesz is rá szükség, ha a világunk nem is ebbe az irányba tart. Vallom, hogy identitásunk megőrzésének egyik módja, ha mesterségeinket életben tartjuk, és nemzedékről nemzedékre száll. Köszönöm a figyelmet!

Erdődy-György Attila Ottó

mtn2 mtn4mtn8mtn5


Szólj hozzá