Yart a környezetvédelemért

  • 0

Yart a környezetvédelemért

Kategória : Kezdőlap

Yart a környezetvédelemért 

A környezetszennyezés manapság rendkívül fontos téma, azonban a játékok terén nem kap megfelelő hangsúlyt. Az emberek hajlamosak elhatárolni magukat a problémától, mely ma már globális méreteket ölt. Számos nagy civilizáció bukott el azon, hogy kihasználta a környezet tűrőképességét, mely egy idő után felmondta a szolgálatot. Ez a struccpolitika jellemző az élet szinte minden területére, de jó lenne, ha minél többen kihúznák a fejüket a homokból, és ha kicsit csípi is a szemüket a homok, vegyék észre: A Föld tűrőképessége véges, az ökológiai egyensúly veszélyben van, és bármikor felborulhat. Sajnos az időpont nem ismert, de egyre közelebb van.

A Yart fajáték teljes valójában kiáll a környezetvédelem mellett, játékainkat kizárólag az erdészetekben és asztalosműhelyekben megmaradt faanyagból készítjük, ezzel megelőzve újabb és újabb fák kivágását. Régen nem voltak szintetikus anyagok, nagyrészt a fa állt rendelkezésre használati tárgyaink elkészítésére. Ebből kiindulva mi is a természetességet szeretnénk kihangsúlyozni. A feldolgozott faanyagot teljes egészében felhasználjuk hulladék-veszteség nélkül. A fa nem károsítja a környezetet, ellentétben a műanyaggal, ami nem bomlik el. Visszafordíthatatlan károkat okozhat mind a természetben, mind pedig az emberi szervezetben. A játékok elkészítése során csak bizonyos játékoknál használunk ételfestéket, minden más esetben a különböző színeket a különböző fák natúr színeivel oldjuk meg.

A felületkezelés is természetes, emberre és környezetre ártalmatlan anyagokkal,  természetes olajjal és méhviasszal történik.

A játékaimat főleg maradék és használt fákból csinálom. Innen onnan felszedett kapott faanyagokból. A játékokon néha észrevehető a szög nyoma :(, rozsdafolt. Raklapok, kivágott gyümölcs fák jellemzők.

Vállalkozásunk már a kezdetekkor letette a voksát a környezetvédelem mellett, mely az egyik legfontosabb nyomvonala a Yart fajátékok gyártásának.

Erdődy-György Attila Ottó

Fajátékkészítő mester- alkotó művész


Szólj hozzá